NI verbetert Test Management Software voor het testen van semiconductors

Aanpasbare, ready to run software voegt functies toe voor meerdere testsites, verbeterde rapportagemogelijkheden en handler-/probe-interfaces, om slimmere testsystemen te realiseren 

National Instruments (NI), de aanbieder van oplossingen die engineers en wetenschappers in staat stelt 's-werelds grootste technische uitdagingen op te lossen, heeft de TestStand Semiconductor Module aangekondigd. Deze uitbreiding biedt engineers van testsystemen betere software om snel geoptimaliseerde semiconductor testsystemen te ontwikkelen, te implementeren en te onderhouden.

Engineers kunnen nu met de TestStand Semiconductor Module systemen voor karakterisatietesten programmeren met behulp van dezelfde programmering als de testen die zij op de werkvloer implementeren met het Semiconductor Test System (STS). Hierdoor kan de tijd die vereist is voor het uitvoeren van correlatiemetingen worden gereduceerd. De TestStand Semiconductor Module biedt de gebruiker ook de mogelijkheid om zijn eigen testsystemen op te zetten met instrumenten van verschillende leveranciers. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten van PXI en TestStand buiten de conventionele ‘test head’ architectuur van STS om. Dit is mogelijk doordat de software gebaseerd is op de door de industrie gestandaardiseerde TestStand testmanagementsoftware, dat door meer dan 10.000 ontwikkelaars wereldwijd wordt ingezet.

“NI is continu bezig met het reduceren van de kosten voor het testen van halfgeleiders door gebruik te maken van open software en modulaire hardware,” legt Ron Wolfe, NI Vice President Semiconductor Test uit. “Wij introduceerden in 2014 STS waarmee semiconductor specifieke functies werden toegevoegd aan het open PXI-platform. Wij verbeteren nu de productiviteit van de testontwikkeling door een TestStand module uit te brengen die speciaal is ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van onze gebruikers om het testen van halfgeleiders uit te breiden, namelijk vanaf karakterisering tot aan productie.”

De TestStand Semiconductor Module biedt functionaliteiten die uniek zijn bij halfgeleidertesten waarmee de ontwikkelkosten kunnen worden gereduceerd en de productiedoorvoer kan worden verhoogd. Het gaat daarbij om eigenschappen als:

  • Dynamische multisite programmering voor het hergebruiken van code op meerdere test sites;

  • Intuïtieve pin-map editor voor zowel PXI- als third-party-instrumentatie;

  • Standard Test Data Format (STDF) opslag voor de industrie gestandaardiseerde registratie van parametrische testresultaten.

De TestStand Semiconductor Module onderstreept de groei van NI op het gebied van het testen van halfgeleiders, zoals de STS, honderden hoogwaardige PXI-instrumenten en krachtige software waaronder TestStand en LabVIEW-ontwikkelsoftware. De halfgeleiderindustrie kan met de slimmere aanpak van het NI-platform de kosten reduceren en testtijd voor RF- en mixed-signaal testen verkorten.

Hoe de toonaangevende bedrijven de kosten weten te verlagen door gebruik te maken van de TestStand Semiconductor Module is te lezen op ni.com/teststand/semiconductor.

About NI

NI (ni.com) develops high-performance automated test and automated measurement systems to help you solve your engineering challenges now and into the future. Our open, software-defined platform uses modular hardware and an expansive ecosystem to help you turn powerful possibilities into real solutions.

Bookmark & ShareMedia Contact

NI Corporate Media Relations

Email: pr@ni.com