NI introduceert de nauwkeurigste industriële 7½-Digit Digital Multimeter (DMM)

De eerste PXI Express DMM vormt de basis voor nog nauwkeurigere en intelligentere testsystemen

 

National Instruments (NI), de aanbieder van oplossingen die engineers en wetenschappers in staat stelt 's-werelds grootste technische uitdagingen op te lossen, introduceert de NI PXIe-4081 7½-digit zeer krachtige DMM en 1,8 MS/s geïsoleerde  digitizer. The NI PXIe-4081 is de eerste beschikbare PXI Express DMM. Het instrument geeft engineers alle noodzakelijke flexibiliteit, resolutie en isolatie om uitdagende applicaties op te pakken. Toepassingen die slimmere industriële testsystemen vereisen in uiteenlopende markten, variërend van consumentenelektronica tot lucht- en ruimtevaart. 

 

De NI PXIe-4081 is binnen de industrie de nauwkeurigste 7½-digit DMM met een toonaangevende nauwkeurigheid van 15 ppm voor gelijkspanningsmetingen tot twee jaar na kalibratie van het systeem. De DMM is in staat om spanningsmetingen uit te voeren van nanovolts tot 1 kilovolt en weerstandsmetingen van micro-ohms tot giga-ohms. Een solid-state stroomshunt configuratie biedt de gebruiker acht DC-stroom meetgebieden lopende van 1 µA tot 3 A en zes AC-rms stroom meetgebieden van 100 µA tot 3 A. De DMM neemt slechts een enkele 3U PXI-slot in beslag en biedt een uitstekende kanaaldichtheid voor countsystemen met een hoog aantal kanalen en levert niet minder dan zeventien DMM-kanalen in een enkel PXI-chassis. Het neemt daarbij een rekruimte in van 4U. De geïsoleerde digitizer mode kan, voor applicaties met een hoge doorvoer, DC-gekoppelde golfvormen acquireren op alle spannings- en stroombereiken met een maximale bemonsteringssnelheid van 1,8 MS/s. Engineers kunnen door de bemonsteringssnelheid van de digitizer te veranderen, de resolutie van de digitizer aanpassen van 10 bit tot 23 bit, afgestemd op de gewenste perfecte combinatie van snelheid en nauwkeurigheid.  

 

Engineers beschikken over een interactief soft frontpanel voor de elementaire metingen en het debuggen van geautomatiseerde applicaties. Dit voorpaneel geeft al het gebruikersgemak zoals dat van een traditioneel instrument wordt verwacht. De driver software omvat tevens een ‘best-in-class’ programmeerinterface dat samenwerkt met een grote verscheidenheid aan ontwikkelomgevingen, waaronder C, Microsoft .NET en LabVIEW. De driver bevat bovendien help-bestanden, documentatie en 28 kant-en-klare direct draaiende voorbeeldprogramma’s als ondersteuning tijdens het ontwikkelen van de testcode. 

 

“Klanten kiezen vaak het PXI-platform om hun kosten voor geautomatiseerd testen te reduceren, gebaseerd op de nauwkeurigheid, kanaaldichtheid en de snelheid van de PXI-instrumenten,” aldus Steve Warntjes, NI vice president van R&D, modulaire instrumenten. ”De NI PXe-4081 bouwt voort op de meer dan 20 succesvolle jaren van NI PXe DMM’s door onder andere de ingebouwde voorziening van een code-compatibele migratie-optie naar PXI Express. Hiermee wordt de levensduur van kritische test- en meetfunctionaliteiten verlengd en dat op de hoogst haalbare prestatieniveaus.” 

 

Lees de white paper om meer te weten te komen over hoe de NI PXe-4081 deze uitstekende nauwkeurigheid kan leveren binnen de compacte vormgeving om het ontwikkelen van slimmere testsystemen mogelijk te maken en ook de kosten voor het testen te reduceren. 

 

About NI

NI (ni.com) develops high-performance automated test and automated measurement systems to help you solve your engineering challenges now and into the future. Our open, software-defined platform uses modular hardware and an expansive ecosystem to help you turn powerful possibilities into real solutions.

Bookmark & ShareMedia Contact

NI Corporate Media Relations

Email: pr@ni.com